UVJETI POSLOVANJA

 

Opći uvjeti online trgovine modni-nakit.com u vlasništvu ITC, Borut Niko Huber s.p. pripremljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksima za e-trgovinu.

Podaci o poduzeću:

Dostupnost informacija

a) identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke , matični broj),

b) kontakt informacije koje će kupcu omogućiti brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),

c) bitna obilježja proizvoda odnosno usluga (uključujući i postprodajne usluge i jamstva),

d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja se nudi u Internet trgovini bi trebala biti dostupna u razumnom vremenskom razdoblju),

e) uvjete isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i datum isporuke),

f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane i mora biti vidljivo prikazano da li uključuju poreze i troškove prijevoza,

g) način plaćanja i dostave,

h) rok trajanja ponude,

i) rok u kojem je moguće odustati od ugovora/kupovine i uvjete za povlačenje, a osim toga mora biti navedeno da li i koliko kupca košta vraćanje proizvoda,

j) objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili službi za kontakte s korisnicima.

 

Prodavatelj omogućava slijedeće načine plaćanja:

– gotovinom nakon preuzimanja putem dostavne službe

– putem Paypala račun tvrtke ITC, Borut Niko Huber s.p.

– putem kreditne i debitne kartice (Maestro, Visa, MasterCard, American Express i Diners)

Koliki su troškovi dostave? Ako naručiš proizvode u ukupnoj vrijednosti od 400,0 kuna ili više je poštarina besplatna. Ako tvoja košarica iznosi između 200,1 kuna i do 399,9 kuna, troškovi dostave će biti 19 kuna. Za narudžbu u vrijednosti 200,0 kuna, trošak slanja je 29 kuna. Cijena dostave na otoke koji nisu mostom povezani s kopnom je skuplja za 10,00 kn.

Napomena: ovi uvjeti te troškovi pakiranja i dostave vrijede samo unutar Republike Hrvatske.

Cijene

Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određen rok valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja jednom od gore navedenih metoda plaćanja pod navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kad prodavatelj potvrđuje narudžbu (kupac prima e-mail o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za prodavatelja tako i za kupca.

Promocijski kodovi

Povremeno putem e-maila ili putem drugih kanala komunikacije šaljemo promocijski kod. Promocijski kod donosi razne pogodnosti: od raznih darova do popusta. Svaki kod je uvijek vremenski ograničen i mora se iskoristiti u određenom vremenskom periodu inače postaje nevažeći. Iskoristiti se može upisivanjem na blagajni u posebno polje “kod kupona”.  Različiti promocijski kodovi se ne mogu kombinirati i zbrajati. Posjetitelj odnosno kupac može prilikom svake kupovine iskoristiti samo jedan promocijski kod.

ODUSTAJANJE OD NARUDŽBE

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo u roku od 30 dana na e-mail adresu tvrke ( info@modni-nakit.com ) javiti kako odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga takve odluke. Vraćanje primljene robe na adresu tvrtke u tom roku smatrati će se kao obavijest o odustajanju od ugovora.

Kupac mora u najkasnijem roku od 30 dana od dana obavijesti o odustajanju od narudžbe vratiti zaprimljene proizvode. Proizvodi se vraćaju na adresu Bodimodna.si, Brezovci 65a, 9201 Puconci. Po primitku proizvoda, tvrtka će, u skladu sa zakonom o trgovačkim društvima, kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate. Jedini nastali trošak koji tereti kupca u vezi s otkazom ugovora je direktni trošak povrata proizvoda.

Kupac uz povrat proizvoda šalje i račun, osobne podatke te transakcijski račun na koji želi primiti povrat uplate. Povrat novca će se izvršiti u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o odustajanju od narudžbe.

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj se obavezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i drugu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama .

Komunikacija

Prodavatelj će s korisnikom kontaktirati putem sredstava komunikacije na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Oglasne elektronske i/ili SMS poruke će sadržavati sljedeće:

– jasno i nedvosmisleno će biti označene kao reklama,

– pošiljatelj će biti jasno vidljiv i naznačen,

– različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike će biti i označene kao takve.

Isto tako će se jasno utvrditi uvjeti sudjelovanja u njima:

– jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklamnih poruka,

– prodavatelj će izričito poštovati želju korisnika koji ne želi primati reklamne poruke.

 

PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina modni-nakit.com i svi navedeni podaci, slike proizvoda, grafički i video elementi na ovim stranicama su zaštićeni autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja. Zaštitni znak, marka i logo modni-nakit.com su vlasništvo tvrtke ITC, Borut Niko Huber s.p.

Pritužbe i sporovi

Prodavatelj poštuje postojeće zakone o zaštiti potrošača. Prodavatelj nastoji da se u skladu sa svojom dužnosti uspostavi učinkovit sustav za rješavanje pritužbi te određuje osobu na koja se kupac u slučaju problema, uvijek može obratiti telefonski ili putem e-maila. Žalba se podnosi putem e-mail adrese na info@modni-nakit.com. Postupak obrade prigovora je strogo povjerljiv. Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio pritužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obavještavati o tijeku postupka. Prodavatelj je svjestan da je ključna karakteristika potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja slučaja, njegov nerazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju samog spora. To je ujedno i jedna od glavnih prepreka potrošaču da pokrene sudski postupak. Iz tog razloga prodavatelj će uložiti maksimalne napore kako bi se svi sporovi riješili mirnim putem.